Check het energielabel van je woning

Weet jij welk energielabel jouw woning heeft? Of wil je bij de koop van een huis kijken of het energielabel klopt? Lees dan snel verder.

De overheid stelt het hebben van een energielabel verplicht bij de verkoop van woningen. Zo weten aanstaande woningbezitters hoe energiezuinig een huis is. Maar ook voor jou als woningbezitter is het interessant om te weten hoe zuinig jouw woning nu eigenlijk is.

Check de labels via postcode en huisnummer
Op zoekuwenergielabel.nl, een website van de Rijksoverheid, kun je eenvoudig via een postcode en huisnummer checken wat het energielabel is. Van je eigen huis, van de buren, maar ook van een huis dat je op het oog hebt.

Volgens bovenstaande website heb ik energielabel G?
De kans dat je huis daadwerkelijk energielabel G heeft, is klein. Of je moet in een huis wonen waar de ramen niet dicht kunnen en er grote kieren in de muur zitten. Als jouw huis geen energielabel heeft en de overheid het label van jouw huis niet heeft kunnen inschatten, dan krijg je standaard label G.

Meer info
Wil je meer informatie over energielabels of wil je weten hoe je een definitief label aanvraagt? Kijk dan op Energielabel.nl.

Plaats een reactie