Heb je nog een oude geluidsinstallatie? Vaak werkt een oude radio nog prima en is het eigenlijk zonde om het ding de deur uit te doen en een hippe Sonos aan te schaffen. Met dit kleine kastje, een bluetooth ontvanger, maak je een oude stereoinstallatie geschikt voor het jaar 2017 en kun je draadloos muziek streamen naar je radio! 💥

Hoe werkt het?

De bluetooth ontvanger verbind je met je mobiele telefoon, iPad, laptop of ander apparaat met bluetooth. In dit geval spreek ik even over een iPhone, zodat het makkelijker leest. De iPhone stuurt de muziek via bluetooth naar de bluetooth ontvanger. In dit geval het kastje van Logitech. Dit kastje verbind je met je geluidsinstallatie (via AUX In). Dat kan via Mini Jack naar Tulp maar ook via de Tulp naar Tulpaansluiting (kabeltje met een rode en een witte stekker). Als je kiest voor Mini Jack, dan kun je het kabeltje van je radio ook rechtstreeks in je iPhone stoppen, zonder tussenkomst van dit kastje.

Achterkant logitech audio bluetooth ontvanger

Dit is de achterkant van de audio-ontvanger. Het kastje ontvangt het signaal en stuurt het via de kabel door naar de radio. Links de Mini Jack, in het midden de tulp-aansluitingen (kun je ook gebruiken, afhankelijk van de kabel die je kiest) en rechts de stroomkabel. De radio zet je op de stand “Aux”.

Waar te koop?

Deze Bluetooth audio recievers zijn verkrijgbaar bij de bekende winkels. Ik heb zelf goede ervaring met de Logitech die je op de foto ziet. De techniek heeft in de tussentijd ook niet stilgezeten, want de nieuwere versie van dit kastje is alweer een stuk kleiner.

Kijk voordat je een kabel bestelt eerst welke ingang jouw radio heeft. Het kan namelijk ook zijn dat jouw AUX In een Mini Jack naar Mini Jack is (dus maar één stekkertje aan elke kant). Zou jammer zijn als je de verkeerde bestelt.

Maak je ouders blij…

Mijn Bluetooth receiver heb ik dit weekend bij mijn moeder geïnstalleerd. Die kan nu vanaf haar iPhone draadloos streamen naar haar stereoinstallatie. Het resultaat zie je op de foto boven dit bericht. Zij is helemaal blij.  En ik ook ;-).