Deze blogger over minimalisme en persoonlijke groei inspireert mij

Het gave aan internet vind ik dat er zo ontzettend veel te lezen is. Er komen steeds meer blogs bij en daardoor verdwijnen de pareltjes weleens onder de oppervlakte. Vandaag deel ik zo’n pareltje met je. Ben jij klaar voor persoonlijk groei en minimalisme?

Persoonlijke groei vind ik belangrijk. Als je altijd alles op dezelfde manier blijft doen, kom je niet verder in het leven. En stilstand is achteruitgang. Jelles blog volg ik al een tijdje met plezier. Hij heeft een inspirerende website waar hij schrijft over persoonlijke groei, minimalisme en een duurzaam leven. Naast artikelen heeft Jelle van GROWTHINKERS een YouTube-kanaal waar je allerlei inspirerende video’s kan bekijken.

Jelle Derckx van GROWTHINKERS

Hoe pas ik deze voorbeelden toe?

Lezen en je laten inspireren is natuurlijk al ontzettend waardevol. Maar het wordt pas echt leuk als je de inspiratie die je opdoet omzet in actie. Zo houd ik ontzettend van koffie. Maar heb ik dan een Nespresso-apparaat, een percolator, en 2 filterapparaten nodig? Nee … De afwisseling van koffiesoorten vind ik nu wel prettig. Nespresso gebruik ik voor decaf-koffie, ’s ochtends drinken we uit de percolator en als er veel visite is dan maken we filterkoffie. Maar ik denk dat als mijn Nespresso-apparaat er mee ophoudt, ik ‘m niet vervang. Alhoewel het nieuwe apparaat van mijn collega met automatisch melkopschuimer mijn gadgethart wel sneller laat kloppen!

En dan als bonusvoorbeeld nog mijn jassencollectie. De kapstok bezweek bijna onder de jassen. De zomerjas die ik nooit droeg heb ik meegenomen naar mijn vader, die er heel blij mee is en de volgende zomer gaat dragen. Mijn kapotte jas en de jas die ik niet leuk meer vond heb ik in de kledingbak geworpen. Dan maak ik er iemand anders nog blij mee.

Meer lezen over minimalisme?

Tijdens en na mijn vakantie in Frankrijk deze zomer schreef ik over minimalisme en ontspullen. Wil je dit nog eens nalezen? Dat kan natuurlijk.

Ontspullen #1: weg met al die overbodige rommel!

Ontspullen #2 – administratie en digitaal ontspullen

3 gedachten over “Deze blogger over minimalisme en persoonlijke groei inspireert mij”

Plaats een reactie