Black FriNEE

Komende vrijdag is het weer zover. Dan is het Black Friday. De dag dat veel bedrijven je verleiden om te kopen, kopen, kopen!

Laat je niet verleiden

Als de aanbiedingen je om de oren vliegen, met een aftikkende klok ernaast, is het moeilijk om je niet te laten verleiden. Maar de hamvraag is: zou je de producten ook kopen als er geen aanbieding zou zijn? De meeste aanbiedingen zijn gebaseerd op adviesprijzen, waardoor het lijkt alsof je veel korting krijgt. De meeste winkels verkopen echter standaard al goedkoper dan de adviesprijzen. En sommige prijzen zijn vlak voor Black Friday zelfs verhoogd. Daar gaat je korting…

Internet en TV

Vorig jaar deed ik tijdens Black Friday nog wel aan een aantrekkelijke actie mee. Telfort bood Internet & TV een jaar lang aan voor 35 euro per maand, dat is 10 euro korting. Helaas is de korting nu verlopen en houdt Telfort op te bestaan. Het is voor ons duurder om naar KPN over te stappen, dus we blijven nog even zolang het kan en doen verder maar niks.

Ludieke actie

Greenpeace introduceerde een ludieke actie. Je kan NIKS kopen (dank voor de tip, Margreet!). Een pasje dat gemaakt is van aardappelzetmeel. Grappig om cadeau te geven. Misschien doe ik nog aan de actie mee, maar dan alleen door een eenmalige donatie te doen. Ik hoef geen pasje -dat ik toch weer weggooi- in mijn brievenbus. Ik vind het wel leuk om hun grappige actie te steunen.

Ik doe dus niet echt aan Black Friday mee, want wat ik wilde heb ik al eerder dit jaar gekocht. Door geen impulsaankopen te doen spaar je de wereld én je bankpas. Heb jij nog wilde plannen tijdens Black Friday?

3 gedachten over “Black FriNEE”

  1. Ben druk aan het shoppen oa. Voor een jaar kattenvoer,koffie,gezichtsverzorgings creme (mijn fav. Merk met korting over korting= 50% ) ,en bier. Is allemaal jaren houdbaar en druk de belastingdruk op 1 januari. ???

    Beantwoorden

Plaats een reactie