Bijkomen van een fantastische week in het theater

Wat was het gaaf om na 5 jaar weer op het podium te staan. Vorige week had ik de eer om de mannelijke hoofdrol te vertolken in de kerstmusical Estella Scrooge, een moderne bewerking van het Scrooge-verhaal.

In maart begonnen de wekelijkse repetities in het Polanentheater. Vorige week maandag hadden we een laatste doorloop, waarbij we de musical van begin tot einde speelden. Donderdag was een technische doorloop, om de lichtstanden te testen. Vrijdag was de première en zaterdag speelden we ’s middags en ’s avonds een show. Op Kerstavond mochten we voor de laatste keer het toneel op.

De laatste show eindigde met een grote ontlading. Wat is het gaaf wat we met elkaar hebben neergezet. En hoe fijn is het dat we de laatst weken als cast een steeds hechtere club werden. Dit was niet mijn beste jaar. Ik twijfelde vaak of ik de shows überhaupt zou kunnen spelen en of het niet te veel zou worden. Mentaal heeft deze laatste week mij een enorme boost gegeven. Het is gelukt! Ik kan het nog! Iedereen heeft zijn persoonlijke grenzen opgezocht en is gegroeid. Dat maakt mij knettertrots.

Vandaag voelt wel raar. Je gaat echt van het personage houden van wie je in de huid kruipt. En door de intense week ga je iedereen met wie je het toneel deelt toch weer een stukje extra waarderen. Ben ook enorm blij met mensen die naar ons zijn komen kijken.

Deze kerstdagen doe ik rustig aan. Geen familiebezoek, dat komt later wel weer. Nu eerst bijkomen van een heel fijne theaterweek. En het vieren van het succes. En natuurlijk rustig nadenken over hoe ik ook volgend jaar ruimte kan maken voor deze hobby.

2 gedachten over “Bijkomen van een fantastische week in het theater”

  1. Hoi Tom, ik heb je gevolgd op Insta en kon zien wat een feest het steeds was. Voelt even als een groot diep gat waar je invalt nu het klaar is, kan ik me zo voorstellen. Geniet van de vrije dagen en alle andere gezelligheid die er ongetwijfeld nog komt voor jullie in deze periode. Gezond 2024 voor jou en je man! x

    Beantwoorden

Plaats een reactie