Bijna iedere gebruiker van een smartphone of tablet loopt tegen het probleem aan: de accu is vaak leeg voordat je het door hebt. Met deze tips gaat jouw accu langer mee.

Internetverbinding

Een snelle internetverbinding is handig als je niet lang wilt wachten. Maar wist je ook dat een snelle internetverbinding (3G en 4G) meer energie verbruikt? Het is dus verstandiger om alleen 2G-verbindingen te gebruiken. Deze verbinding is wel langzamer, maar is voor het verzenden van e-mail, Tweeten en Whatsappen en prima.

Helderheid scherm

Het scherm van je smartphone is de grootste aanslag op de batterij van je telefoon. Buiten is het vaak nodig om de helderheid (verlichting) hoog te zetten, omdat je anders je scherm niet kunt aflezen door weerspiegeling. Binnen is het handiger om de verlichting lager te zetten, omdat je scherm dan vaak ook prima af te lezen is. Bovendien kun je instellen na hoeveel seconden of minuten inactiviteit je het beeldscherm wilt uitschakelen. Hiermee bespaar je energie.

Bijwerken gegevens

Schakel automatisch binnenhalen van nieuwe gegevens uit. Je voorkomt op die manier ook dat je tijdens dagelijkse taken wordt afgeleid door push-berichten. Je kunt beter zelf bepalen (fetch) wanneer je nieuwe informatie wilt binnenhalen.

Locatie

Je telefoon verbruikt bij het bepalen van je locatie veel energie. Behalve om privacyredenen is het goed om locatievoorzieningen uit te schakelen. Op die manier voorkom je dat je telefoon regelmatig verbinding maakt om je locatie te bepalen.

Apps

Sluit apps af die je niet meer gebruikt. Sommige apps gebruiken door achtergrondprocessen energie.

Energiebesparingsstand

iPhones en iPads hebben nu ook een energiebesparingsstand. Je komt er via instellingen > batterij > energiebesparingsstand. Daar vind je ook welke apps de afgelopen 24 uur en afgelopen 7 dagen de meeste stroom hebben gebruikt. Zodra je  apparaat weer voldoende is opgeladen, gaat de besparingsstand automatisch uit.

Gebruik

Je kunt je accu uiteraard het meeste sparen door je smartphone minder te gebruiken. Kan je je smartphone toch niet loslaten en ben je bang dat je accu het niet volhoudt? Het is verstandig om dan voor de zekerheid altijd een oplaadsnoer bij je te hebben. Je bent op die manier op alles voorbereid. Nu alleen nog zorgen dat je een stopcontact of powerbank in de buurt hebt ;).