Spritmonitor – verbruiksmonitor en tanklogboek

Vorige week kochten Tomas en ik onze eerste auto. Dagen vlogen voorbij voordat we het model vonden dat aan onze beide voorkeuren voldeed. Natuurlijk moest de auto wel enigszins zuinig zijn. Maar hoe kom je daar dan achter? Aangezien we door de sjoemelsoftware de fabrieksopgaaf van het brandstofverbruik niet vertrouwden, gingen we op zoek naar een alternatief. Vriend Peter kwam met de Duitse website Spritmonitor.

Wat is Spritmonitor?

Op Spritmonitor registreren autogebruikers bij elke tankbeurt hoeveel liter brandstof ze hebben getankt, wat hun kilometerstand was bij het tanken en wat hun rijstijl was (sportief, zuinig of neutraal). Zo zie je hoeveel liter brandstof er per 100 km rijden gebruikt is.

Per model en bouwjaar

Maar hoe vind je nu het brandstofverbruik passend bij het merk, model, brandstoftype en bouwjaar van jouw auto? Daar heeft Spritmonitor ook rekening mee gehouden. Omdat gebruikers die hun kilometerstanden voor het eerst doorgeven deze gegevens moeten noteren, kun jij er als gebruiker op zoeken.

Ook zelf gebruiken

Je kunt deze handige website (met app!) ook zelf gebruiken om je eigen verbruik bij te houden. Zo houd je zelf grip op je actuele verbruik en kun je tegelijkertijd ook anderen helpen door jouw gebruikscijfers op openbaar te zetten.

Klik hier om naar Spritmonitor.de te gaan. Daar vind je ook een link naar de apps.

Liever Nederlands?

Niet goed in Duits? Spritmonitor kun je ook instellen in het Engels. Gebruik je liever een Nederlandse website? Dan is Autoweek.nl een goed alternatief, zij bieden dezelfde mogelijkheden met het bijhouden van jouw brandstofverbruik.

1 gedachte over “Spritmonitor – verbruiksmonitor en tanklogboek”

Plaats een reactie