Mobiel internet. Bij de introductie was het nog onbeperkt, nu kunnen we daar alleen nog van dromen. Natuurlijk wil ik het meeste uit mijn databundel halen. Zo’n jaar geleden kreeg ik van een collega de tip om een app te installeren, die ik nu graag met jou bespreek.

IMG_2042My Data Manager
De app heet My Data Mgr en is geschikt voor iPhone, iPad en Android-toestellen. Vul in wat jouw maandelijkse databundel is en de app laat zien:
– hoeveel je van je databundel hebt verbruikt;
– wat er nog van je maandelijks databundel beschikbaar is;
– wat je dagbudget is (hoeveel heb je gebruikt en hoeveel is er nog beschikbaar?)

Aan de hand van jouw verbruik voorspelt de app wat jouw maandverbruik zal zijn.

IMG_2043Wifi vs. mobiele data
Een andere leuke eigenschap van My Data Mgr vind ik dat de app bijhoudt hoeveel data je op wifi-netwerken verbruikt en hoeveel dat is in vergelijking tot jouw mobiele verbruik. Op de afbeelding hiernaast zie je bijvoorbeeld dat deze maand 93% van mijn internetverkeer via wifi plaatsvond.

Buitenland
Ben je in het buitenland en heb je een databundel gekocht? Ook dit verbruik houdt de app voor je bij, na het invoeren van de bundelgrootte en de einddatum van de bundel.

IMG_2045De kleine lettertjes
Wil je niet dat de gegevens die de app meet gebruikt worden voor andere doeleinden? Ga in de app dan naar “More Settings” > “Advanced” en zet een vinkje bij “Opt-Out”.

Hoewel ik dit een top-app vind, toch nog een laatste tip:
Vertrouw niet blindelings op deze app, maar check je resterende databundel ook op de website of app van jouw aanbieder.

Veel plezier en succes!

Meer informatie en de downloadlinks lees je op de website van de makers.