Beter spellen
Laten we eerlijk zijn. Nederlands is gewoon een lastige taal. Beter spellen is de workout voor jouw taalknobbel. Elke werkdag krijg je een mailtje, waarna je vier vragen krijgt voorgeschoteld. Na de test zie je welk percentage van de vragen jij goed had. Bij foute antwoorden krijg je uitleg. Al 120.945 taalatleten gingen je voor. Beterspellen.nl.

Ik zeg ook maar wat
Een blog over taal, opgericht door drie docenten van de Hogeschool van Amsterdam. Dagelijks schrijven zij wat hen opvalt. Leerzaam, gevat en vooral grappig. Vind ik tenminste … Ikzegookmaarwat.nl.

SOS Spatiegebruik
Het platform Signalering Onjuist Spatiegebruik strijdt op een vrolijke manier tegen onjuist spatiegebruik in de Nederlandse taal. Volg ze op Twitter of bekijk hun website (waar je ook een spatietest kan doen).

Synoniemen
Superinspirerende English Coach, Buffi Duberman, kwam ooit met de tip om te zoeken naar synoniemen en antoniemen als je je Engelse woordenschat wilt uitbreiden. Dat kan natuurlijk ook in het Nederlands. Synoniemen.net.

Taalvoutjes
Suikerkontjes, afwasborsten, met vrienden me oma gegourmet. Er worden, behalve zeer bedroevende, ook grappige taalfouten gemaakt. Taalvoutjes plaatst op Facebook opmerkelijke fouten die ze tegenkomen in restaurants, winkels en op internet en tv. De moeite waard om even naar te kijken :). Taalvoutjes op Facebook.

Van Dale
Om de betekenis van een woord te weten zocht ik lang geleden in drie dikke woordenboeken. De Dikke van Dale staat nu gelukkig ook in afgeslankte versie online. Zo zoek je snel de betekenis van een onbekend woord op. Ook op jouw mobiel! Vandale.nl

Woordenlijst
Is het nu pannenkoek of pannenkoek? Electriciteit of elektriciteit? Raadpleeg het groene boekje van de Taalunie eenvoudig online via Woordenlijst.org. Altijd de nieuwste druk ;-).

Ken jij nog meer leuke en inspirerende taalwebsites? Laat het hieronder weten in een reactie.

Bron afbeelding: Taalvoutjes.nl