4 kilo kwijt en het voelt fijn!

Je zou het misschien niet zeggen, maar de afgelopen jaren ben ik steeds wat zwaarder geworden. Zo bereikte ik uiteindelijk een gewicht van 91,7 kilo. Nu ben ik aardig lang, dus er zijn voldoende centimeters om de kilo’s over te verdelen. Maar ik vond het toch wel tijd om mijn welvaartsbuikje een halt toe te roepen.

 

Ik wilde gezonder en afwisselender eten en het zou ook wel fijn zijn als er wat kilo’s af zouden gaan en ik meer energie had. Mijn BMI was ook wat te hoog, iets boven de 25. Mijn buurvrouw hoorde ik al weleens over WeightWatchers (WW), omdat zij tientallen kilo’s is afgevallen. Superknap! Ik kende WW alleen van de irritante Amerikaanse reclames en van de kortpittige huisvrouwen die er aan meededen. Maarja, waarom zou ik de gok niet wagen? Daarom schreef ik me 2 maanden geleden in.

Hoe werkt het?

Bij WW werk je met een budget. Om jou te motiveren om gezond te eten, mag je beperkt eten van minder vullende producten of producten die vet zijn of veel suiker bevatten. Die producten kosten daarom punten en gaan van je dagbudget af. Om het budget voor jou te bepalen, moet je een aantal vragen beantwoorden.

 1. Ben je een man of vrouw? (omdat mannen en vrouwen verschillen in energiebehoefte)
 2. Wanneer ben je geboren?
 3. Wat is je lengte?
 4. Wat is je gewicht?
 5. Wil je alleen gezonde eetgewoontes aanleren of ook afvallen?
 6. Wat is het gewicht dat je wil bereiken?

That’s it. Het systeem berekent hoeveel punten je per dag mag eten.

SmartPoints

Het aantal punten dat je dagelijks mag eten (ik heb er 32), wordt ook wel het SmartPoints budget genoemd. Ah, nu snap ik gelijk waarom ik het leuk vind om aan WW mee te doen. Ik houd namelijk van budgetteren! :-) Naast het dagbudget heb ik nog 42 punten als weekextra. Die punten kun je inzetten als je uit eten gaat of een feestje hebt.

Ik volg zelf het ‘blauwe’ programma. Daarin heb je 200 producten die je onbeperkt mag eten, totdat jouw hongergevoel weg is. Deze producten gaan dus niet van je puntenbudget af. Als ik weet dat ik ’s avonds met vrienden ga eten, dan eet ik de rest van de dag wat meer 0-punten producten. Of als ik me aan een chocoladeletter heb vergrepen.

Voorbeelden van zero points producten zijn, yoghurt of kwark met 0% vet, groenten en fruit, kipfilet, kalkoen en zalm. Dit zijn producten die helpen om je een ‘vol’ gevoel te geven of gewoon een betere keuze zijn.

Puntenslurpers

Dan nog een rijtje van dingen die ik lekker vind, maar wel veel punten kosten. Vooral van de chocoladeletter ben ik geschrokken. Kijkt en huivert!

 • Chocoladeletter van 200 gram (57 punten ?)
 • Roombotercroissant (7 punten)
 • Pindakaas per 30 gram (6 punten)
 • Krentenbol (6 punten), en ik dacht nog wel dat dit redelijk gezond was!
 • Bier (5 punten)
 • Wijn (4 punten)
 • Jong-belegen kaas per 30 gram (4 punten)

Nog wat voorbeelden van producten die minder punten kosten of waar je veel waar voor je punten krijgt ?

 • Caesar Salad met kipfilet (9 punten)
 • Boterham (2 punten)
 • Ei (0 punten)
 • Banaan (0 punten)
 • Griekse Yoghurt 0% vet (0 punten)
 • Kipfilet (0 punten)
 • Tofu (0 punten)

Tot waar ga je door?

Mijn eerste doel is om 85 kilo te wegen. Dan wil ik even kijken hoe ik eruit zie en hoe ik me voel. Als ik nog door wil gaan dan ga ik naar de 82,5 kilo en dan 80. Lager dan dat wil ik sowieso niet gaan. Ik ben nu 2 maanden bezig en viel gemiddeld 0,6 kilo per week af.

Ik wandel veel en wil binnenkort ook weer gaan hardlopen ??‍♂️. Dat is toch makkelijker als je wat lichter bent en er niet allerlei kwabben heen-en-weer bewegen…

Er is nog veel meer uit te leggen over Weight Watchers. Heb je vragen? Laat het me weten. Als je Weight Watchers wil proberen, kun je je aanmelden via mijn link

10 gedachten over “4 kilo kwijt en het voelt fijn!”

 1. Leuke Blog Tom. Met WW leer je keuzes maken . Koolhydraten, vet en suiker scoren het meest in punten dus neem je daar automatisch minder van. En dat kan ik weten na 15 maanden?. Iig ben je goed bezig. Op naar de laatste kilo’s. ?

  Beantwoorden

Plaats een reactie