Kijk jij nog veel tv? Ik lees steeds vaker dat mensen hun tv-abonnement opzeggen en alleen nog maar een internetpakket afnemen. Zo dacht ik er bij het verlengen van mijn thuispakket eerst ook aan om mijn tv-abonnement op te zeggen. Gelukkig heb ik dat toch niet gedaan. Dat komt mede door de voordelen van interactieve TV. Weet jij al van het bestaan van deze opties af?

Pauzeren en doorspoelen

Om direct maar met de deur in huis te vallen. Ik vind het heel handig dat je live-tv kunt pauzeren en kunt doorspoelen. Als je bijvoorbeeld nog een hapje eten wilt opscheppen, druk je op pauze en ga je daarna weer verder waar je gebleven bent. Of een tip van vriendin Irene: de tv op pauze zetten als de reclame begint, dan de afwas doen of wat opruimen, als je klaar bent druk je weer op play en spoel je de reclame door.

Terugkijken vanaf het begin

Soms stuit je op een leuk programma en zou je willen dat je het vanaf het begin had gezien. Bij veel zenders kan dat en klik je op de groene knop op je afstandsbediening, zodat je de uitzending kunt bekijken vanaf het begin.

Kijken via app

In bed kijk ik maar heel weinig tv, dus vind ik het de moeite niet om speciaal daarvoor een tv te kopen. Bovendien is daar in mijn slaapkamer helemaal geen ruimte voor. Dankzij de tv-app die bij interactieve tv hoort, kan ik gewoon in bed tv kijken via mijn tablet of laptop. Ook handig als je naar de wc moet en niets wilt missen of tijdens het koken een programma wilt volgen ;-).

Niets boeiends op TV

En als er niets boeiends op tv is, kun je natuurlijk Netflix kijken. Wist je dat je dat gewoon kan via de tv-kastjes van Telfort en KPN? Ook zonder smart tv. Dat scheelt weer een extra kastje op jouw tv-meubel.

Dit bericht is deels in samenwerking geschreven met KPN

Verder lezen: